torsdag 26 januari 2012

På bussen

Två unga tjejer sminkar sig på bussen. Den kränger och svänger.

Att de vågar. Jag skulle aldrig våga lägga på mascara och kajalpenna på bussen.

Sitter bara och väntar på att bussen ska göra en snabb inbromsning och de petar sönder ögat med mascaraborsten...

Aj.

2 kommentarer:

  1. Hejsan Mia!
    Jag är en sjuttonårig tjej som går andra året på Tumba Gymnasium, söder om Stockholm. Jag läser inriktningen journalistik. Den här månaden ska vi göra ett reportage om fobier av något slag och då jag läste om sociala fobier hittade jag din förra blogg där jag läste att du har lidit/lider(?) av det. Därför undrar jag om du på något sätt skulle kunna ställa upp på en intervju med mig nästa torsdag. Antingen träffas vi på dagtid om det är möjligt eller så kan vi göra det över mail eller telefon. Du bestämmer helt själv.

    Hör gärna av dig
    Malin Jönsson

    mawlins@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Hej Malin! Vad kul att du läser journalistik och har valt att skriva om social fobi. Speciellt viktigt för er som fortfarande är unga att bli mer medvetna om det så att dem som lider av det söker hjälp innan det tar över ens liv, samt att det blir mer accepterat och att vuxna i skolan (lärare m fl) kan anpassa undervisningen för att bygga upp dessa elevers, men även andras, självkänsla! Inga påtvingade redovisningar osv.

    Men jag tror du skulle intevjua någon som är mer i din egen ålder? Jag är ju en medelålders tant på 40 bast. :) Jag tipsar dig att fråga på www.sps.nu/forum. Där kan du säkert hitta någon som kan ställa upp på intervju!

    Bra jobbat, Malin. Kul att du lyfter upp detta ämne. Lycka till!!!

    SvaraRadera